Alternatívy k Remote Desktop Service

Apps

RDP je fajn, licenčná politika už menej. Pozrime sa, čo sa s tým dá spraviť.Apps

Ná úvod pripomeniem, že MS si chce nechať zaplatiť za akýkoľvek typ pripojenia, a desktopové verzie nie sú určené na prevádzku ako servere.

Pobavil ma názor chalanov z CZ, ze nemienia platiť za niečo, čo nepožívajú, a dosť tvrdo si za tým stoja. V princípe s tým súhlasím. Windows Server som zakúpil, a čo si s ním robím je moja vec.

(Ináč povedané, aj keď Vám RDP službu bude vykonávať sw tretej strany, mali by ste mať kúpené RDP CALy od MS v patričnom množstve, čo ale začína isť s pribúdajúcimi užívateľmi trochu do peňazí).

OK, späť k veci.

 

Ako free varianta – RDPWrapp.

Chlapci tvrdia, že len modifikujú príkazmi termsrv.dll aby sa choval ako má :-).

Podpora od W7 vyššie, do 15 pripojení, a vraj vedia zachovať súbežne lokálnu aj remote session súbežne, a dokonca to zvláda shadow (pripojenie zo server konzoly na RDP session).

Kruťárna.

==================

ThinStuff

Celkom zaujímavá vec za rozumné peniaze.

Zvláda to USB periférie, má to vlastného klienta, ale samozrejme môžete používať aj origo od MS.

Možnosť odregistrovania licencie, a preregistrovanie na inú mašinu.

Sporadicky sa stane, že windows update znefunkční aj toto, a chlapci sú maximálne promptný a zrejme keď budete avizovať problém, väčšinou o tom už vedia a obratom Vám poletí do mailu link na stiahnutie záplaty, ktorá to zase postaví na nohy.

Malo by to vedieť RemoteAPP aj Load Balancing.

==================

TSPlus

Hehe, clapci tvrdia, že nepotrebujete RDP CALy. V zmysle toho, čo som vyššie popísal o licencovaní server služieb z pera MS, ..vyberte si sami.

RemoteAPP, USB, vlastný Universal Prinder driver (podľa chlanov na fórach to vraj chodí štýlom Install and forget), HTML5 (klient cez browser), Load balancing, ..

==================

Winflector

Nemám skúsenosť.

==================

Leave a Reply